Gastles chocolatier in de groepen 5 en 6

Nu in de groepen 5 en 6 de IPC-unit “Chocolade” centraal staat, heeft er afgelopen vrijdag een heuse chocolatier een gastles gegeven.

Hij heeft ons verteld over de herkomst van chocolade, de verschillende soorten chocolade en het maken van chocolade.

Wist u dat er ook vandaag nog meer dan twee miljoen kinderen op cacaoplantages werken? De chocolatier benadrukte daarom het belang van het kopen van fairtrade chocolade.

Wist u dat witte chocolade eigenlijk geen chocolade mag heten? Witte chocolade bevat namelijk geen cacaopoeder. Witte chocolade is heel lekker, maar niet zo gezond. Er zitten veel calorieën in en ook veel vet.

Wist u dat er drie chocoladesoorten zijn? Niet pure, melk- en witte chocolade, maar pure, melk- en ruby chocolade. Ruby chocolade is een nieuwe roze chocoladesoort. Deze chocolade wordt gemaakt van de ruby cocoa bean. De chocolade smaakt fruitig en een tikkie zuur.

Wij maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten