Pedagogisch klimaat

Wij willen op de Rehoboth een veilige, sfeervolle leeromgeving scheppen waarin leerlingen, leerkrachten en ouders respectvol omgaan met verschillen.
Om deze leeromgeving te creëren leggen we de nadruk op: hoe we met elkaar omgaan, vriendschappen sluiten en elkaars verschillen accepteren en
respecteren. We gebruiken een systeem om leerlingen op sociaal emotioneel gebied te volgen. We leren de leerlingen op een sociaal prettige manier met elkaar en hun eigen gevoelens om te gaan. In schooljaar 2014-2015 wordt een pestprotocol opgesteld. Wilt u bij signalen van ongewenst gedrag, die u thuis opvangt direct contact opnemen met de leerkracht.
Wij willen graag positief gedrag onder de aandacht brengen van onze leerlingen, leerkrachten en de ouders. In het kort komt het hierop neer: ‘Behandel een ander, zoals jij door een ander behandeld wil worden’. Dat houdt in dat wij ons houden aan de vijf Rehobothregels:
1 Jij mag er zijn.
2 Ik luister naar jou.
3 Ik help.
4 Ik pest niet.
5 Stop, denk, doe!
De regels hangen in alle gangen van de school en in de lokalen, zodat we ze alle vijf goed in de praktijk kunnen brengen.
In de groepen worden aan het begin van het schooljaar groepsafspraken gemaakt die aan deze regels gerelateerd zijn. Als de leerkracht zich zorgen maakt over een kind op het gebied van deze regels, dan worden de ouders uitgenodigd op school. Samen zullen de ouders en de leerkracht het probleem bespreken en er een passende oplossing voor zoeken.
Een goed contact tussen school en thuis is van groot belang. We hopen dat eventuele problemen uitgepraat kunnen worden. Allereerst met de mensen die het betreft, veelal de groepsleerkracht van uw kind. Lukt dat niet, dan kunt u bij de directeur terecht. U kan een afspraak maken of binnenlopen.
Tevens is er de aandachtsfunctionaris die beschikt over de vastgestelde klachtenprocedure.